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Fruiting bodies of Fistulina hepatica lack ascorbic acid but contain ascorbic acid analogs (6-deoxyascorbate and erythroascrobate). 、 K. Koseki, G. Komatsu, Y. Ozaki, T. Bito, S. Yoshida, Y. Yabuta, N. Shimomura, F. Watanabe 、 Mushroom Science and Biotechnology 、 30巻 (頁 85 ~ 88) 、 2022年09月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Characterization of vitamin B12 compounds in commercially available livestock livers used as foods. 、 K. Koseki, M. Namura, T. Bito, Y. Umebayashi, F. Watanabe 、 ACS Food Science & Technology 、 2巻 (頁 1364 ~ 1370) 、 2022年08月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Preparation and characterization of soluble dietary fiber from the fruiting bodies of beefsteak fungus Fistulina hepatica. 、 Bito, T., Taninoka, Y., Sanetou, T., Ozaki, Y., Shimomura, N., Watanabe, F. 、 Mushroom Science and Biotechnology 、 30巻 (頁 34 ~ 37) 、 2022年06月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Dityrosine crosslinking of collagen and amyloid-b peptides is formed by vitamin B12 deficiency-generated oxidative stress in Caenorhabditis elegans. 、 Koseki, K., Yamamoto, A., Tanimoto, K., Okamoto, N., Teng, F., Bito, T., Yabuta, Y., Kawano, T., Watanabe, F. 、 International Journal of Molecular Sciences 、 22巻 (頁 12959) 、 2021年11月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Lemon myrtle extract inhibits lactate production by Streptococcus mutans. 、 Y. Yabuta, Y. Sato, A. Miki, R. Nagato, T. Bito, A. Ishihara, F. Watanabe. 、 Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 、 85巻 (頁 2185 ~ 2190) 、 2021年09月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Vitamin B12 carboxylic acid characterization in the viscera edible portions of lobster, crayfish, crab, and shrimp. 、 K. Koseki, N. Okamoto, Y. Ito, T. Bito, A. Ishihara, Y. Umebayashi, F. Watanabe 、 ACS Food Science & Technology 、 1巻 (頁 1523 ~ 1528) 、 2021年09月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Characterization of vitamin B12 compounds in fermented poultry manure fertilizers. 、 H. Katsura, K. Koseki, T. Bito, S. Takenaka, F. Watanabe 、 Agriculture 、 11巻 (頁 627) 、 2021年07月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Effects of vitamin B12 deficiency on amyloid- toxicity in Caenorhabditis elegans. 、 Andra, S. Tanigawa, T. Bito, A. Ishihara, F. Watanabe, Y. Yabuta 、 Antioxidants 、 10巻 (頁 962) 、 2021年06月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Pseudovitamin B12 and factor S are the predominat corrinoid compounds in edible cricket products. 、 N. Okamoto, F. Nagao, Y. Umebayashi, T. Bito, P. Prangthip, F. Watanabe 、 Food Chemstry 、 347巻 (頁 129048) 、 2021年06月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
5-hydroxymethy-2-furaldehyde purified from Japanease pear (Pyrus pyrifolia Nakai cv. Nijiseiki) juce concentrate inhinits melanogenesis in B16 mouse melanoma cells. 、 T. Bito, K. Koseki, R. Asano, N. Ueda, T. Yamada, Y. Yabuta, T. Ichiyanagi, A. Ishihara, K. Watanabe, F. Watanabe 、 Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 、 84巻 (頁 2374 ~ 2384) 、 2020年11月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
High-dose folic acid supplementation results in significant accumulation of unmetabolized homocysteine, leading to severe oxidative stress in Caenorhabditis elegans. 、 K. Koseki, Y. Maekawa, T. Bito, Y. Yabuta, F. Watanabe 、 Redox Biology 、 37巻 (頁 101724) 、 2020年10月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
L-Ascorbate biosynthesis involves carbon skeleton rearrangement in the nematode Caenorhabditis elegans. 、 Y. Yabuta, R. Nagata, Y. Aoki, A. Kariya, K. Wada, A. Yanagimoto, H. Hara, T. Bito, N. Okamoto, S. Yoshida, A. Ishihara, F. Watanabe 、 Metabolites 、 20巻 (頁 334) 、 2020年08月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
二十世紀梨搾汁残渣から抽出した水溶性食物繊維の特性および血糖値上昇抑制効果 、 谷岡由梨, 美藤友博, 石田裕, 羽石悠里, 山内淳, 古庄律, 渡邉文雄 、 日本食品保蔵科学会誌 、 46巻 (頁 175 ~ 180) 、 2020年08月 、 学術雑誌 、 共著 、 日本語
Biological activity of pseudovitamin B12 on cobalamin-dependent methylmalonyl-CoA mutase and methionine synthase in mammalian cultured COS-7 cells. 、 T. Bito, M. Bito, T. Hirooka, N. Okamoto, N. Harada, R. Yamaji, Y. Nakano, H. Inui, F. Watanabe 、 Molecules 、 25巻 (頁 3268) 、 2020年07月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Determination and characterization of vitamin B12 in the muscles and head innards of edible shrimp. 、 N. Okamoto, N. Hamaguchi, Y. Umebayashi, S. Takenaka, T. Bito, F. Watanabe 、 Fisheris Science 、 86巻 (頁 395 ~ 406) 、 2020年03月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Food additivies (hypochlorous acid water, sodium metabisulfite, and sodium sulfite) strongly affect the chemical and biological properties of vitamin B12 in aqueous solution. 、 N. Okamoto, T. Bito, N. Hiura, A. Yamamoto, M. Iida, Y. Baba, T. Fujita, A. Ishihara, Y. Yabuta, F. Watanabe 、 ACS Omega 、 5巻 (頁 6207 ~ 6214) 、 2020年03月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Growth response of Lactobacillus rhamnosus chloramphenicol-resistant strain ATCC 27773 to pteroyl-mono- and -di-glutamates. 、 K. Koseki, N. Okamoto, T. Bito, S. Ebara, Y. Yabuta, F. Watanabe 、 Journal of Nutritional Science and Vitaminology 、 65巻 (頁 545 ~ 549) 、 2019年12月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Involvement of spermidine in the reduced lifespan of Caenorhabditis elegans during vitamin B12 deficiency. 、 T. Bito, N. Okamoto, K. Otsuka, Y. Yabuta, J. Arima, T. Kawano, F. Watanabe. 、 Metabolites 、 9巻 (頁 192) 、 2019年08月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Determination of vitamin B12 content of sauerkraut (pickled cabbage) products and 、 T. Bito, K. Fujii, T. Shimizu, Y. Kitamura, Y. Tanioka, S. Takenaka, Y. Yabuta, T. 、 Food Preservation Science 、 44巻 (頁 293 ~ 301) 、 2018年12月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 日本語
A lemon myrtle extract inhibits glucosyltransferases activity of Streptococcus mutans. 、 Y. Yabuta, H. Mukoyama, Y. Kameda, N. Kimura, T. Bito, T. Ichiyanagi, A. Ishihara, 、 Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 、 82巻 (頁 1584 ~ 1590) 、 2018年09月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語