108 件中 21 - 40 件目
Vitamin B12 deficiency results in severe oxidative stress, leading to memory retention impairment in Caenorhabditis elegans. 、 Bito T., Misaki T., Yabuta Y., Ishikawa T., Kawano T., Watanabe F. 、 Redox Biology 、 11巻 (頁 21 ~ 29) 、 2017年04月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Distribution of the tryptophan pathway-derived defensive secondary metabolites gramine and benzoxazinones in Poaceae. 、 Kokubo Y., Nishizaka M., Ube N., Yabuta Y., Tebayashi SI., Ueno K., Taketa S., Ishihara A. 、 Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 、 81巻 3号 (頁 431 ~ 440) 、 2017年03月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Characterization and quantitation of vitamin B12 compounds in various Chlorella supplements. 、 Bito T., Bito M., Asai Y., Takenaka S., Yabuta Y., Tago K., Ohnishi M., Mizoguchi T., Watanabe F. 、 Journal of Agricultural and Food Chemistry 、 64巻 45号 (頁 8516 ~ 8524) 、 2016年10月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
ビタミンB12の強化が収穫後レタス(Lactuca sativa L.)の低温貯蔵における鮮度およびビタミンC含量に及ぼす影響. 、 美藤友博, 薮田行哲, 西原英治, 渡邉文雄 、 ビタミン 、 90巻 9号 (頁 426 ~ 432) 、 2016年09月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 日本語
Yolk of the century egg (pidan) contains a readily digestible form of free vitamin B12. 、 F. Teng, T. Bito, S. Takenaka, Y. Yabuta, F. Watanabe 、 Journal of Nutritional Science and Vitaminology 、 62巻 5号 (頁 366 ~ 371) 、 2016年09月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
26種類のナチュラルチーズのビタミンB12含有量の測定とビタミンB12化合物の同定. 、 美藤友博, 田部泰智, 谷岡由梨, 竹中重雄, 薮田行哲, 渡邉文雄 、 ビタミン 、 90巻 8号 (頁 390 ~ 394) 、 2016年08月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 日本語
中国製干しカキおよびオイスターソースのビタミンB12含有量の測定と同定. 、 滕飛, 美藤友博, 竹中重雄, 薮田行哲, 渡邉文雄 、 ビタミン 、 90巻 7号 (頁 341 ~ 347) 、 2016年07月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 日本語
Determination and characterization of vitamin B12 compounds in edible sea snails, ivory shell Babylonia japonica and turban shell Turdo Batillus cornutus. 、 Teng F., Tanioka Y., Hamaguchi N., Bito T., Takenaka S., Yabuta Y., Watanabe F. 、 Fisheries Science 、 81巻 6号 (頁 1105 ~ 1111) 、 2015年11月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Occurrence of Biologically Inactive Corrinoid Compounds in Canned Edible Apple Snails (Escargots). 、 Teng F., Tanioka Y., Bito T., Takenaka S., Yabuta Y., Watanabe F. 、 Food and Nutrition Sciences 、 6巻 12号 (頁 1071 ~ 1077) 、 2015年09月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Generation of transgenic tobacco plants with enhanced tocotrienol levels through the ectopic expression of rice homogentisate geranylgeranyl transferase. 、 Tanaka H., Yabuta Y., Tamoi M., Tanabe N., Shigeoka S. 、 Plant Biotechnology 、 32巻 3号 (頁 233 ~ 238) 、 2015年07月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Functional and structural characteristics of methylmalonyl-CoA mutase from Pyrococcus horikoshii. 、 Yabuta Y., Kamei Y., Bito T., Arima J., Yoneda K., Sakuraba H., Ohshima T., Nakano Y., Watanabe F. 、 Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 、 79巻 5号 (頁 710 ~ 717) 、 2015年05月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Determination and characterization of corrinoid compounds in truffle (Tuber spp.) and shoro (Rhizopogon rubescens) fruiting bodies. 、 Teng F., Bito T., TakenakaS., Yabuta Y., ShimomuraN., Watanabe F. 、 Mushroom Science and Biotechnology 、 22巻 4号 (頁 159 ~ 164) 、 2015年04月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Transcriptional control of Vitamin C defective 2 and Tocopherol cyclase genes by light and plastid-derived signals: the partial involvement of GENOMES UNCOUPLED 1 、 Tanaka H., Maruta T., Tamoi M., Yabuta Y., Yoshimura K., Ishikawa T., Shigeoka S. 、 Plant Science 、 231巻 (頁 20 ~ 29) 、 2015年02月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Gene cloning and biochemical characterization of eryngase, a serine aminopeptidase of Pleurotus eryngii belonging to the family S9 peptidases 、 Arima J., Tokai S., Chiba M., Ichiyanagi T., Yabuta Y., Mori N., Aimi T. 、 Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 、 78巻 11号 (頁 1856 ~ 1863) 、 2014年11月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Dodecylamine derivative of hydroxocobalamin acts as a potent inhibitor of cobalamin-dependent methionine synthase in mammalian cultured COS-7 cells 、 Bito T., Yasui M., Iwaki., Yabuta Y., Ichiyanagi T., Yamaji R., Nakano Y., Inui H., Watanabe F. 、 Food and Nutrition Sciences 、 5巻 14号 (頁 1311 ~ 1318) 、 2014年08月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Determination of vitamin B12 in chinese black tea leaves 、 Teng F., Bito T., Takenaka S., Yabuta Y., Watanabe F. 、 Food and Nutrition Sciences 、 5巻 14号 (頁 1319 ~ 1325) 、 2014年08月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Identification of vitamin B12 and pseudovitamin B12 from various edible shellfish using liquid chromatography-electrospray ionization/tandem mass spectrometry 、 Tanioka Y., Takenaka S., Furusho T., Yabuta Y., Nakano Y., Watanabe F. 、 Fisheries Science 、 80巻 5号 (頁 1065 ~ 1071) 、 2014年07月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
A dodecylamine derivative of cyanocobalamin potently inhibits the activities of cobalamin-dependent methylmalonyl-CoA mutase and methionine synthase of Caenorhabditis elegans 、 Bito T., Yabuta Y., Ichiyanagi T., Kawano T., Watanabe F. 、 FEBS Open Bio 、 4巻 0号 (頁 722 ~ 729) 、 2014年07月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Characterization of a hot water extract of an edible cyanobacterium Nostochopsis sp. for use as an ingredient in cosmetics 、 Yabuta Y., Hashimoto E., Takeuchi T., Sakaki S., Yamaguchi Y., Takenaka H., Watanabe F. 、 Food Science and Technology Research 、 20巻 2号 (頁 505 ~ 507) 、 2014年03月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Characterization of corrinoid compounds in the edible cyanobacterium Nostoc flagelliforme the hair vegetable 、 Teng F., Bito T., Takenaka S., Takenaka H., Yamaguchi Y., Yabuta Y., Watanabe F. 、 Food and Nutrition Sciences 、 5巻 4号 (頁 334 ~ 340) 、 2014年02月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語