108 件中 41 - 60 件目
Vitamin B12[c-lactone], a biologically inactive corrinoid compound, occurs in cultured and dried lion’s Mane Mushroom(Hericium erinaceus) fruiting bodies. 、 Teng F., Bito T., Takenaka S., Yabuta Y., Watanabe F. 、 Journal of Agricultural and Food Chemistry 、 62巻 7号 (頁 1726 ~ 1732) 、 2014年01月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Improvement of vitamin E quality and quantity in tobacco and lettuce by chloroplast genetic engineering. 、 Yabuta Y., Tanaka H., Yoshimura S., Suzuki A., Tamoi M., Maruta T., Shigeoka S. 、 Transgenic Research 、 22巻 2号 (頁 391 ~ 402) 、 2013年04月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Production and characterization of cyanocobalamin-enriched lettuce (Lactuca sativa L.) grown using hydroponics. 、 Bito T., Ohishi N., Hatanaka Y., Takenaka S., Nishihara E., Yabuta Y., Watanabe F. 、 Journal of Agricultural and Food Chemistry 、 61巻 16号 (頁 3852 ~ 3858) 、 2013年04月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Characterization of vitamin B12 compounds from the brackish-water bivalve Corbicula japonica. 、 Ishihara Y., Ueta K., Bito T., Takenaka S., Yabuta Y., Watanabe F. 、 Fisheries Science 、 79巻 2号 (頁 321 ~ 326) 、 2013年03月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Isolation and Expression of a cDNA encoding methylmalonic aciduria type A protein from Euglena gracilis Z. 、 Yabuta Y., Takamatsu R., Kasagaki S., Watanabe F. 、 Metabolites 、 3巻 1号 (頁 144 ~ 154) 、 2013年02月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Vitamin B12 deficiency in Caenorhabditis elegans results in loss of fertility, extended life cycle, and reduced lifespan. 、 Bito T., Matsunaga Y., Yabuta Y., Kawano T., Watanabe F. 、 FEBS Open Bio 、 3巻 (頁 112 ~ 117) 、 2013年01月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Miniaturized HPTLC of vitamin B12 compounds in foods. 、 Bito T., Yabuta Y., Watanabe F. 、 Chromatographia 、 76 巻 19, 20号 (頁 1333 ~ 1337) 、 2013年01月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Characterization of vitamin B12 compounds in the wild edible mushrooms black trumpet (Craterellus cornucopioides) and golden chanterelle (Cantharellus cibarius). 、 Watanabe F., Schwarz J., Takenaka S., Miyamoto T., Ohishi N., Nelle E., Hochstrasser R., Yabuta Y. 、 Journal of Nutritional Science and Vitaminology 、 58巻 6号 (頁 50 ~ 53) 、 2012年12月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Characterization of vitamin B12 compounds in biofertilizers containing purple photosynthetic bacteria. 、 Bito T., Ohishi N., Takenaka S., Yabuta Y., Miyamoto E., Nishihara E., Watanabe F. 、 Trends in chromatography 、 7巻 (頁 23 ~ 28) 、 2012年12月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
スルメイカ肝臓に含まれるビタミンB12化合物の同定と含有量. 、 石原幸雄, 宮本恵美, 竹中重雄, 薮田行哲, 渡辺文雄 、 日本水産学会誌 、 78巻 4号 (頁 749 ~ 751) 、 2012年09月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 日本語
Characterization of corrinoid compounds from edible cyanobacterium Nostochopsis sp. 、 Hashimoto, E., Yabuta, Y., Takenaka, S., Yamaguchi, Y., Takenaka, H., Watanabe, F. 、 Journal of Nutritional Science and Vitaminology. 、 58巻 1号 (頁 50 ~ 53) 、 2012年09月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
アワビ可食部におけるビタミンB12化合物の含有量と同定. 、 谷岡由梨,竹中重雄,古庄律,薮田行哲,中野長久,渡辺文雄 、 ビタミン 、 86巻 7号 (頁 390 ~ 394) 、 2012年08月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 日本語
Cytosolic ascorbate peroxidase 1 protects organelles against oxidative stress by wounding- and jasmonate-induced H2O2 in Arabidopsis plants. 、 Maruta, T., Inoue, T., Noshi, M., Tamoi, M., Yabuta, Y., Yoshimura, K., Ishikawa, T., Shigeoka, S. 、 Biochimica et Biophysica Acta 、 1820巻 12号 (頁 1901 ~ 1907) 、 2012年08月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
食用きのこに含まれる抗酸化活性の評価. 、 薮田行哲, 宮脇ひろみ, 柴山絢子, 一柳 剛, 會見忠則, 渡辺文雄 、 日本きのこ学会誌 、 20巻 2号 (頁 89 ~ 92) 、 2012年07月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 日本語
Purification and characterization of phycobiliproteins from edible cyanobacterium Nostochopsis sp. 、 Hashimoto E., Yabuta Y., Morimoto M., Yamaguchi Y., Takenaka H., Watanabe F. 、 Food Science and Technology Research 、 18巻 3号 (頁 483 ~ 490) 、 2012年05月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
H2O2-triggered retrograde signaling from chloroplasts to nucleus plays a specific role in the response. 、 Maruta T., Noshi M., Tanouchi A., Tamoi M., Yabuta Y., Yoshimura K., Ishikawa T., Shigeoka S. 、 H2O2-triggered retrograde signaling from chloroplasts to nucleus plays a specific role in the response. 、 287巻 15号 (頁 11717 ~ 11729) 、 2012年04月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Loss of Vitamin B12 in Fish (Round herring) Meats during Various Cooking. 、 Nishioka M., Kanosue F., Yabuta Y., Watanabe F. 、 Journal of Nutritional Science and Vitaminology 、 57巻 6号 (頁 432 ~ 436) 、 2011年12月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Characterization of a corrinoid compound from bluefin tuna (Thunnus thynnus) liver. 、 Ishihara Y., Imai E., Takenaka S., Fujita T., Yabuta Y., Masuda S., Watanabe F. 、 Food Science and Technology Research 、 17巻 6号 (頁 589 ~ 594) 、 2011年12月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Broth from a canned clam is suitable to use as an excellent source of free vitamin B12. 、 Ueta K., Takenaka S., Yabuta Y., Watanabe F. 、 Journal of Agricultural and Food Chemistry 、 59巻 22号 (頁 12054 ~ 12058) 、 2011年10月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Involvement of Arabidopsis NAC transcription factor in the regulation of 20S and 26S proteasomes. 、 Yabuta Y., Osada R., Morishita T., Nishizawa-Yokoi A., Tamoi M., Maruta T., Shigeoka S. 、 Plant Science 、 181巻 4号 (頁 421 ~ 427) 、 2011年07月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語