53 件中 21 - 40 件目
Isolation of 6-hydroxy-L-tryptophan from the fruiting body of Lyophyllum decastes for use as a tyrosinase inhibitor 、 Ishihara A, Sugai N, Bito T, Ube N, Ueno K, Okuda Y, Fukushima-Sakuno E 、 Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 、 83巻 10号 (頁 1800 ~ 1806) 、 2019年10月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Involvement of Spermidine in the Reduced Lifespan of Caenorhabditis elegans During Vitamin B12 Deficiency 、 Bito T, Okamoto N, Otsuka K, Yabuta Y, Arima J, Kawano T, Watanabe F 、 Metabolites 、 9巻 9号 (頁 192 ~ ) 、 2019年09月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Determination of vitamin B12 content of sauerkraut (pickled cabbage) products and plant-derived lactic acid bacteria 、 Bito T, Fujii K, Shimizu T, Kitamura Y, Tanioka Y, Takenaka S, Yabuta Y, Furusho T, Aimi T, Schwarz J, and Watanabe F 、 Food Preservation Science 、 44巻 (頁 293 ~ 301) 、 2018年11月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
A lemon myrtle extract inhibits glucosyltransferases activity of Streptococcus mutans 、 Yukinori Yabuta, Haruka Mukoyama, Yoshimi Kaneda, Narisa Kimura, Tomohiro Bito, Tsuyoshi Ichiyanagi, Atsushi Ishihara, Fumio Watanabe 、 Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 、 82巻 9号 (頁 1584 ~ 1590) 、 2018年09月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Active site pocket of D-Streptomycesd-stereospecific amidohydrolase has functional roles in aminolysis activity 、 Elyas YYA, Miyatani K, Bito T, Uraji M, Hatanaka T, Shimizu K, and Arima J 、 Journal of Bioscience and Bioengineering 、 126巻 (頁 293 ~ 300) 、 2018年09月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Cycloalliin inhibits melanin biosynthesis in B16 mouse melanoma cells 、 T. Bito, K. Koseki, T. Moriguchi, Y. Sasaki, Y. Yabuta, T. Ichiyanagi, F. Watanabe 、 Food Science and Technology Research 、 24巻 4号 (頁 627 ~ 633) 、 2018年08月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Methionine residues lining the substrate pathway in prolyl oligopeptidase from Pleurotus eryngii play an important role in substrate recognition 、 Tokai S, Bito T, Shimizu K, and Arima J 、 Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 、 82巻 (頁 1107 ~ 1115) 、 2018年07月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Novel tyrosinase inhibitors from liquid culture of Neolentinus lepideus 、 A. Ishihara, Y. Ide, T. Bito, N. Ube, N. Endo, K. Sotome, N. Maekawa, K. Ueno, A. Nakagiri 、 Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 、 82巻 1号 (頁 22 ~ 30) 、 2018年01月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Effect of oxidation of the non-catalytic β-propeller domain on the substrate specificity of prolyl oligopeptidase from Pleurotus eryngii 、 Tokai S, Bito T, Shimizu K, Arima J 、 Biochemical and Biophysical Research Communications 、 48巻 (頁 356 ~ 361) 、 2017年05月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Vitamin B12 deficiency results in severe oxidative stress, leading to memory retention impairment in Caenorhabditis elegans 、 Bito T, Misaki T, Yabuta Y, Ishikawa T, Kawano T, Watanabe F 、 Redox Biology 、 11巻 (頁 21 ~ 29) 、 2017年04月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
食用藍藻ノストコプシスの熱水抽出物の成分とラットにおける血糖値上昇遅延効果 、 谷岡由梨,美藤友博,竹内崇,竹中裕行,山口裕司,古庄律,石田裕,渡邉文雄 、 Nippon Shokuhin Kagaku Kaishi 、 64巻 1号 (頁 38 ~ 42) 、 2017年01月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 日本語
Characterization and quantitation of vitamin B12 compounds in various Chlorella supplements 、 Bito T, Bito M, Asai Y, Takenaka S, Yabuta Y, Tago K, Ohnishi M, Mizoguchi T, Watanabe F 、 Journal of Agricultural and Food Chemistry 、 64巻 (頁 8516 ~ 8524) 、 2016年11月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
ビタミンB12の強化が収穫後レタス(Lactuca sativa L.)の低温貯蔵における鮮度およびビタミンC含量に及ぼす影響 、 美藤友博, 薮田行哲, 西原英治, 渡邉文雄 、 ビタミン 、 90巻 (頁 426 ~ 432) 、 2016年09月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 日本語
26種類のナチュラルチーズのビタミンB12含有量の測定とビタミンB12化合物の同定 、 美藤友博, 田部泰智, 谷岡由梨, 竹中重雄, 藪田行哲, 渡邉文雄 、 ビタミン 、 90巻 (頁 390 ~ 394) 、 2016年08月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 日本語
中国製干しカキおよびオイスターソースのビタミンB12含有量の測定と同定 、 滕飛・美藤友博・竹中重雄・薮田行哲・渡邉文雄 、 ビタミン 、 90巻 (頁 341 ~ 347) 、 2016年07月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Yolk of the century egg (Pidan) contains a readily digestible form of free vitamin B12 、 F. Teng, T. Bito, S. Takenaka, Y. Yabuta, F. Watanabe 、 Journal of Nutritional Science and Vitaminology 、 62巻 (頁 366 ~ 371) 、 2016年05月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Determination and characterization of vitamin B12 compounds in edible sea snails, ivory shell Babylonia japonica and turban shell Turdo Batillus cornutus 、 F. Teng, Y. Tanioka, N. Hamaguchi, T. Bito, S. Takenaka, Y. Yabuta, F. Watanabe 、 Fisheries Science 、 81巻 (頁 1105 ~ 1111) 、 2015年11月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Occurrence of biologically inactive corrinoid compounds in canned edible apple snails (escargots) 、 F. Teng, Y. Tanioka, T. Bito, S. Takenaka, Y. Yabuta, F. Watanabe 、 Food and Nutrition Sciences 、 6巻 (頁 1071 ~ 1077) 、 2015年09月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Determination and characterization of corrinoid compounds in truffle (Tuber spp.) and shoro (Rhizopogon rubescens) fruiting bodies. 、 F. Teng, T. Bito, S. Takenaka, Y. Yabuta, N. Shimomura, F. Watanabe 、 Mushroom Science and Biotechnology 、 22巻 (頁 159 ~ 164) 、 2015年01月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Functional and structural characteristics of methylmalonyl-CoA mutase from Pyrococcus horikoshii 、 Y. Yabuta, Y. Kamei, T. Bito, J. Arima, K. Yoneda, H. Sakuraba, T. Ohshima, Y. Nakano, F. Watanabe 、 Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 、 79巻 (頁 710 ~ 719) 、 2014年12月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語