53 件中 1 - 53 件目
Fruiting bodies of Fistulina hepatica lack ascorbic acid but contain ascorbic acid analogs (6-deoxyascorbate and erythroascorbate). 、 K. Koseki, G. Komatsu, Y. Ozaki, T. Bito, S. Yoshida, Y. Yabuta, N. Shimomura, F. Watanabe 、 Mushroom Science and Biotechnology 、 30巻 (頁 85 ~ 88) 、 2022年07月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Preparation and characterization of soluble dietary fiber from the fruiting bodies of beefsteak fungus Fistulina hepatica. 、 T. Bito, Y. Tanioka, T. Sanetou, Y. Ozaki, N. Shimomura, F. Watanabe 、 Mushroom Science and Biotechnology 、 30巻 (頁 34 ~ 37) 、 2022年04月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Streptococcus thermophilus extends lifespan through activation of DAF-16-mediated antioxidant pathway in Caenorhabditis elegans. 、 N. Desaka, C. Ota, H. Nishikawa, K. Yasuda, N. Ishii, T. Bito, Y. Kishinaga, Y. Naito, Y. Higashimura 、 Journal of clinical Biochemistry and Nutrition 、 70巻 (頁 7 ~ 13) 、 2022年01月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Dityrosine crosslinking of collagen and amyloid-β peptides is formed by vitamin B12 deficiency-generated oxidative stress in Caenorhabditis elegans 、 Koseki K, Yamamoto A, Tanimoto K, Okamoto N, Teng F, Bito T, Yabuta Y, Kawano T, Watanabe F 、 International Journal of Molecular Sciences 、 22巻 21号 (頁 12959 ~ ) 、 2021年11月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Vitamin B12 carboxylic acid characterization in the viscera edible portions of lobster, crayfish, crab, and shrimp 、 Koseki K, Okamoto N, Ito Y, Bito T, Ishihara A, Umebayashi Y, Watanabe F 、 ACS Food Science & Technology 、 1巻 9号 (頁 1523 ~ 1528) 、 2021年09月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Vitamin B12 Carboxylic acid characterization in the viscera edible portions of lobster, crayfish, crab, and shrimp. 、 (46) K. Koseki, N. Okamoto, Y. Ito, T. Bito, A. Ishihara, Y. Umebayashi, F. Watanabe 、 ACS Food Science & Technology 、 1巻 (頁 1523 ~ 1528) 、 2021年09月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Characterization of vitamin B12 compounds in fermented poultry manure fertilizers 、 Katsura H, Koseki K, Bito T, Takenaka S, Watanabe F 、 Agriculture 、 11巻 7号 (頁 627 ~ ) 、 2021年07月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Streptococcus thermophilus extends lifespan through activation of DAF-16-mediated antioxidant pathway in Caenorhabditis elegans 、 Desaka N, Ota C, Nishikawa H, Yasuda K, Ishii N, Bito T, Kishinaga Y, Naito Y, Higashimura Y 、 Journal of clinical Biochemistry and Nutrition 、 2021年07月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Effects of Vitamin B12 Deficiency on Amyloid-β Toxicity in Caenorhabditis elegans 、 Andra A, Tanigawa S, Bito T, Ishihara A, Watanabe F, Yabuta Y 、 Antioxidants 、 10巻 (頁 962 ~ ) 、 2021年06月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Pseudovitamin B12 and factor S are the predominant corrinoid compounds in edible cricket products 、 Okamoto N, Nagao F, Umebayashi Y, Bito T, Prangthip P, Watanabe F 、 Food Chemistry 、 347巻 (頁 129048 ~ ) 、 2021年06月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
5-Hydroxymethyl-2-furaldehyde purified from Japanese pear (Pyrus pyrifolia Nakai cv. Nijisseiki) juice concentrate inhibits melanogenesis in B16 mouse melanoma cells 、 Bito T, Koseki K, Asano R, Ueda N, Yamada T, Yabuta Y, Ichiyanagi T, Ishihara A, Watanabe K, Watanabe F 、 Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 、 84巻 1号 (頁 2374 ~ 2384) 、 2020年11月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
High-dose folic acid supplementation results in significant accumulation of unmetabolized homocysteine, leading to severe oxidative stress in Caenorhabditis elegans 、 Koseki K, Maekawa Y, Bito T, Yabuta Y, Watanabe F 、 Redox Biology 、 37巻 (頁 101724 ~ ) 、 2020年10月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
L-Ascorbate biosynthesis involves carbon skeleton rearrangement in the nematode Caenorhabditis elegans 、 Yabuta Y, Nagata R, Aoki Y, Kariya A, Wada K, Yanagimoto A, Hara H, Bito T, Okamoto N, Yoshida S, Ishihara A, Watanabe F 、 Metabolites 、 10巻 (頁 334 ~ ) 、 2020年08月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 単著 、 英語
Biological Activity of Pseudovitamin B12 on Cobalamin-Dependent Methylmalonyl-CoA Mutase and Methionine Synthase in Mammalian Cultured COS-7 Cells 、 Bito T, Bito M, Hirooka T, Okamoto N, Harada N, Yamaji R, Nakano Y, Inui H, Watanabe F 、 Molecules 、 25巻 (頁 3268 ~ ) 、 2020年07月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Food additives (hypochlorous acid water, sodium metabisulfite, and sodium sulfite) strongly affect the chemical and biological properties of vitamin B12 in aqueous solution 、 Okamoto N, BitoT, Hiura N, Yamamoto A, Iida M, Baba Y, Fujita T, Ishihara A, Yabuta Y, Watanabe F 、 ACS Omega 、 5巻 (頁 6207 ~ 6214) 、 2020年05月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Identification of the domains involved in promotion of silica formation in glassin, a protein occluded in hexactinellid sponge biosilica, for development of a tag for purification and immobilization of recombinant proteins 、 Nishi M, Kobayashi H, Amano T, Sakate Y, Bito T, Arima J, Shimizu K 、 Marine Biotechnology 、 22巻 (頁 739 ~ 747) 、 2020年04月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Non-specific Inhibitor from Origanum vulgare Leaves Restrains Porphyromonas gingivalis Growth and Virulence Factors 、 Eltigani SA, Eltayeb MM, Bito T, Ishihara A, Arima J 、 International Journal of Agriculture & Biology 、 23巻 6号 (頁 1068 ~ 1074) 、 2020年04月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Chitinolytic proteins secreted by Cellulosimicrobium sp. NTK2 、 Niki D, Higashitani A, Osada H, Bito T, Shimizu K, Arima J 、 FEMS Microbiology Letters 、 367巻 (頁 fnss055 ~ ) 、 2020年04月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Determination and Characterization of Vitamin B12 in the Muscles and Head Innards of Edible Shrimp 、 Okamoto N, Hamaguchi N, Umebayashi Y, Takenaka S, Bito T, Watanabe F 、 Fisheries Science 、 86巻 (頁 395 ~ 406) 、 2020年01月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Growth Response of Lactobacillus rhamnosus Chloramphenicol-Resistant Strain ATCC 27773 to Pteroyl-Mono- and -Di-Glutamates 、 Koseki K, Okamoto N, Bito T, Ebara S, Yabuta Y, Watanabe F 、 Journal of Nutritional Science and Vitaminology 、 65巻 6号 (頁 545 ~ 549) 、 2019年12月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Isolation of 6-hydroxy-L-tryptophan from the fruiting body of Lyophyllum decastes for use as a tyrosinase inhibitor 、 Ishihara A, Sugai N, Bito T, Ube N, Ueno K, Okuda Y, Fukushima-Sakuno E 、 Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 、 83巻 10号 (頁 1800 ~ 1806) 、 2019年10月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Involvement of Spermidine in the Reduced Lifespan of Caenorhabditis elegans During Vitamin B12 Deficiency 、 Bito T, Okamoto N, Otsuka K, Yabuta Y, Arima J, Kawano T, Watanabe F 、 Metabolites 、 9巻 9号 (頁 192 ~ ) 、 2019年09月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Determination of vitamin B12 content of sauerkraut (pickled cabbage) products and plant-derived lactic acid bacteria 、 Bito T, Fujii K, Shimizu T, Kitamura Y, Tanioka Y, Takenaka S, Yabuta Y, Furusho T, Aimi T, Schwarz J, and Watanabe F 、 Food Preservation Science 、 44巻 (頁 293 ~ 301) 、 2018年11月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
A lemon myrtle extract inhibits glucosyltransferases activity of Streptococcus mutans 、 Yukinori Yabuta, Haruka Mukoyama, Yoshimi Kaneda, Narisa Kimura, Tomohiro Bito, Tsuyoshi Ichiyanagi, Atsushi Ishihara, Fumio Watanabe 、 Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 、 82巻 9号 (頁 1584 ~ 1590) 、 2018年09月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Active site pocket of D-Streptomycesd-stereospecific amidohydrolase has functional roles in aminolysis activity 、 Elyas YYA, Miyatani K, Bito T, Uraji M, Hatanaka T, Shimizu K, and Arima J 、 Journal of Bioscience and Bioengineering 、 126巻 (頁 293 ~ 300) 、 2018年09月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Cycloalliin inhibits melanin biosynthesis in B16 mouse melanoma cells 、 T. Bito, K. Koseki, T. Moriguchi, Y. Sasaki, Y. Yabuta, T. Ichiyanagi, F. Watanabe 、 Food Science and Technology Research 、 24巻 4号 (頁 627 ~ 633) 、 2018年08月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Methionine residues lining the substrate pathway in prolyl oligopeptidase from Pleurotus eryngii play an important role in substrate recognition 、 Tokai S, Bito T, Shimizu K, and Arima J 、 Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 、 82巻 (頁 1107 ~ 1115) 、 2018年07月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Novel tyrosinase inhibitors from liquid culture of Neolentinus lepideus 、 A. Ishihara, Y. Ide, T. Bito, N. Ube, N. Endo, K. Sotome, N. Maekawa, K. Ueno, A. Nakagiri 、 Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 、 82巻 1号 (頁 22 ~ 30) 、 2018年01月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Effect of oxidation of the non-catalytic β-propeller domain on the substrate specificity of prolyl oligopeptidase from Pleurotus eryngii 、 Tokai S, Bito T, Shimizu K, Arima J 、 Biochemical and Biophysical Research Communications 、 48巻 (頁 356 ~ 361) 、 2017年05月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Vitamin B12 deficiency results in severe oxidative stress, leading to memory retention impairment in Caenorhabditis elegans 、 Bito T, Misaki T, Yabuta Y, Ishikawa T, Kawano T, Watanabe F 、 Redox Biology 、 11巻 (頁 21 ~ 29) 、 2017年04月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
食用藍藻ノストコプシスの熱水抽出物の成分とラットにおける血糖値上昇遅延効果 、 谷岡由梨,美藤友博,竹内崇,竹中裕行,山口裕司,古庄律,石田裕,渡邉文雄 、 Nippon Shokuhin Kagaku Kaishi 、 64巻 1号 (頁 38 ~ 42) 、 2017年01月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 日本語
Characterization and quantitation of vitamin B12 compounds in various Chlorella supplements 、 Bito T, Bito M, Asai Y, Takenaka S, Yabuta Y, Tago K, Ohnishi M, Mizoguchi T, Watanabe F 、 Journal of Agricultural and Food Chemistry 、 64巻 (頁 8516 ~ 8524) 、 2016年11月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
ビタミンB12の強化が収穫後レタス(Lactuca sativa L.)の低温貯蔵における鮮度およびビタミンC含量に及ぼす影響 、 美藤友博, 薮田行哲, 西原英治, 渡邉文雄 、 ビタミン 、 90巻 (頁 426 ~ 432) 、 2016年09月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 日本語
26種類のナチュラルチーズのビタミンB12含有量の測定とビタミンB12化合物の同定 、 美藤友博, 田部泰智, 谷岡由梨, 竹中重雄, 藪田行哲, 渡邉文雄 、 ビタミン 、 90巻 (頁 390 ~ 394) 、 2016年08月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 日本語
中国製干しカキおよびオイスターソースのビタミンB12含有量の測定と同定 、 滕飛・美藤友博・竹中重雄・薮田行哲・渡邉文雄 、 ビタミン 、 90巻 (頁 341 ~ 347) 、 2016年07月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Yolk of the century egg (Pidan) contains a readily digestible form of free vitamin B12 、 F. Teng, T. Bito, S. Takenaka, Y. Yabuta, F. Watanabe 、 Journal of Nutritional Science and Vitaminology 、 62巻 (頁 366 ~ 371) 、 2016年05月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Determination and characterization of vitamin B12 compounds in edible sea snails, ivory shell Babylonia japonica and turban shell Turdo Batillus cornutus 、 F. Teng, Y. Tanioka, N. Hamaguchi, T. Bito, S. Takenaka, Y. Yabuta, F. Watanabe 、 Fisheries Science 、 81巻 (頁 1105 ~ 1111) 、 2015年11月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Occurrence of biologically inactive corrinoid compounds in canned edible apple snails (escargots) 、 F. Teng, Y. Tanioka, T. Bito, S. Takenaka, Y. Yabuta, F. Watanabe 、 Food and Nutrition Sciences 、 6巻 (頁 1071 ~ 1077) 、 2015年09月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Determination and characterization of corrinoid compounds in truffle (Tuber spp.) and shoro (Rhizopogon rubescens) fruiting bodies. 、 F. Teng, T. Bito, S. Takenaka, Y. Yabuta, N. Shimomura, F. Watanabe 、 Mushroom Science and Biotechnology 、 22巻 (頁 159 ~ 164) 、 2015年01月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Functional and structural characteristics of methylmalonyl-CoA mutase from Pyrococcus horikoshii 、 Y. Yabuta, Y. Kamei, T. Bito, J. Arima, K. Yoneda, H. Sakuraba, T. Ohshima, Y. Nakano, F. Watanabe 、 Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 、 79巻 (頁 710 ~ 719) 、 2014年12月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Characterization of vitamin B12 compounds in the fruiting bodies of shiitake mushroom (Lentinula edodes) and bed logs after fruiting of the mushroom 、 T. Bito, F. Teng, N. Ohishi, S. Takenaka, E. Miyamoto, E. Sakuno, K. Terashima, Y. Yabuta, F. Watanabe 、 Mycoscience 、 55巻 (頁 462 ~ 468) 、 2014年11月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Dodecylamine derivative of hydroxocobalamin acts as a potent inhibitor of cobalamin-dependent methionine synthase in mammalian cultured COS-7 cells 、 T. Bito, M. Yasui, T. Iwaki, Y. Yabuta, T. Ichiyanagi, R. Yamaji, Y. Nakano, H. Inui, F. Watanabe 、 Food and Nutrition Sciences 、 5巻 (頁 1318 ~ 1325) 、 2014年08月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Determination of vitamin B12 in Chinese black tea leaves 、 F. Teng, T. Bito, S. Takenaka, Y. Yabuta, F. Watanabe 、 Food and Nutrition Sciences 、 5巻 (頁 1326 ~ 1332) 、 2014年08月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
A dodecylamine derivative of cyanocobalamin potently inhibits the activities of cobalamin-dependent methylmalonyl-CoA mutase and methionine synthase of Caenorhabditis elegans 、 T. Bito, Y. Yabuta, T. Ichiyanagi, T. Kawano, F. Watanabe 、 FEBS Open Bio 、 4巻 (頁 722 ~ 729) 、 2014年08月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Characterization of corrinoid compounds in the edible cyanobacterium Nostoc flagelliforme the hair vegetable. 、 F. Teng, T. Bito, S. Takenaka, H. Takenaka, Y. Yamaguchi, Y. Yabuta, F. Watanabe 、 Food and Nutrition Sciences 、 5巻 (頁 334 ~ 340) 、 2014年02月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Vitamin B12[c-lactone], a biologically inactive corrinoid compound, occurs in cultured and dried lion’s mane mushroom (Hericium erinaceus) fruiting bodies. 、 F. Teng, T. Bito, S. Takenaka, Y. Yabuta, F. Watanabe 、 Journal of Agricultural and Food Chemistry 、 62巻 (頁 1726 ~ 1732) 、 2014年01月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Miniaturized HPTLC of vitamin B12 compounds in foods 、 T. Bito, Y. Yabuta, F. Watanabe 、 Chromatographia 、 76巻 (頁 1333 ~ 1337) 、 2013年10月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Characterization of vitamin B12 compounds from the brackish-water bivalve Corbicula japonica 、 Y. Ishihara, K. Ueta, T. Bito, S. Takenaka, Y. Yabuta, F. Watanabe 、 Fisheries Science 、 79巻 2号 (頁 321 ~ 326) 、 2013年03月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Vitamin B12 deficiency in Caenorhabditis elegans results in loss of fertility, extended life cycle, and reduced lifespan 、 T. Bito, Y. Matsunaga, Y. Yabuta, T. Kawano, F. Watanabe 、 FEBS Open Bio 、 3巻 (頁 112 ~ 117) 、 2013年01月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Production and characterization of cyanocobalamin-enriched lettuce (Lactuca sativa L.) grown using hydroponics 、 T. Bito, N. Ohishi, Y. Nakahata, S. Takenaka, E. Nishihara, Y. Yabuta, F. Watanabe 、 Journal of Agricultural and Food Chemistry 、 61巻 16号 (頁 3852 ~ 3858) 、 2013年01月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Characterization of vitamin B12 compounds in biofertilizers containing purple photosynthetic bacteria 、 T. Bito, N. Ohishi, S. Takenaka, Y. Yabuta, E. Miyamoto, E. Nishihara, F. Watanabe 、 Trends in Chromatography 、 7巻 (頁 23 ~ 28) 、 2012年 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Cobalamin deficiency results in an abnormal increase in L-methylmalonyl-co-enzyme expression in rat liver and COS-7 cells 、 M. Nakao, S. Hironaka, N. Harada, T. Adachi, T. Bito, Y. Yabuta, F. Watanabe, T. Miura, R. Yamaji, H. Inui, Y. Nakano 、 British Journal of Nutrition 、 101巻 4号 (頁 492 ~ 498) 、 2008年08月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Cobalamin deficiency results in an abnormal increase in L-methylmalonyl-co-enzyme-A mutase expression in rat liver and COS-7 cells. 、 M. Nakao, S. Hironaka, N. Harada, T. Adachi, T. Bito, Y. Yabuta, F. Watanabe, T. Miura, R. Yamaji, H. Inui, Y. Nakano 、 British Journal of Nutrition 、 101巻 (頁 492 ~ 498) 、 2008年08月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Page: [<<PREV] [1] [NEXT>>]