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Physiology of vitamin B12: a study on its molecular mechanisms using a Caenorhabditis elegans model 、 Tomohiro Bito 、 Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 、 89巻 3号 (頁 338 ~ 341) 、 2025年03月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 単著 、 英語
Exploring Volatiles and Biological Effects of Commiphora africana and Boswellia papyrifera Incense 、 Eltigani SA, Ohta C, Nakamiya R, Yokono M, Bito Tomohiro, Takahashi K, Yabuta Y, Mohamed M. Eltayeb MM, Ohta T, Ishihara A 、 Molecules 、 30巻 (頁 499 ~ ) 、 2025年01月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Salmon meats and by-products as excellent sources of vitamin B12 、 F. Watanabe, Tomohiro Bito, K. Koseki 、 Fisheries Science 、 2025年 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
FRPR-1, a G protein-coupled receptor in the FMRFamide-related peptide receptor family, modulates larval development as a receptor candidate of the FMRFamide-like peptide FLP-1 in Caenorhabditis elegans 、 Une R, Uegaki R, Maega S, Ono M, Bito Tomohiro, Iwasaki T, Shiraishi A, Satake H, Kawano T 、 Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry (頁 zbaf004 ~ ) 、 2025年 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Broth from canned mackerel in water as a source of free-from vitamin B12 、 Watanabe F, Shiho S, Koseki K, Bito Tomohiro 、 Fisheries Science 、 2025年 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
市販のべったら漬けと米麹製品に含まれるビタミンB12含量の測定とビタミンB12化合物の同定 、 小関喬平,美藤友博,梅林志浩,渡邉文雄 、 ビタミン 、 98巻 12号 (頁 501 ~ 505) 、 2024年12月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 日本語
The small GTPase RAB-18 is involved in regulating development/diapause by recruiting the intestinal cholesterol transporter NCR-1 onto the apical side in Caenorhabditis elegans 、 Awazu T, Minagi Y, Sakamoto K, Onishi M, Bito Tomohiro, Matsunaga Y, Iwasaki T, Kawano T 、 Biochemical and Biophysical Research Communications 、 734巻 19号 (頁 150609 ~ ) 、 2024年08月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Characterization of vitamin B12 compounds from traditional fermented Japanese seafoods 、 Yamanaka T, Ishikura C, Koseki K, Bito Tomohiro, Umebayashi Y, Watanabe F 、 Fisheries Science 、 90巻 (頁 653 ~ 659) 、 2024年05月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Silica-associated Proteins from Hexactinellid Sponges Support an Alternative Evolutionary Scenario for Biomineralization in Porifera 、 K. Shimizu, M. Nishi, Y. Sakate, H. Kawanami, T. Bito, J. Arima, L. Leria, M. Maldonado 、 Nature Communications 、 15巻 (頁 181 ~ ) 、 2024年01月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
NAD+ enhances the activity and thermostability of S-adenosyl-L-homocysteine hydrolase from Pyrococcus horikoshii OT3 、 R. Iwasaki, T. Bito, A. Ishihara, F. Watanabe, Y. Yabuta 、 Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 、 87巻 (頁 717 ~ 723) 、 2023年07月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Characterization of vitamin B12 compounds from commercially available fish sauce products 、 T. Yamanaka, K. Katsuura, K. Koseki, T. Bito, P. Prangthip, Y. Umebayashi, F. Watanabe 、 ACS Food Science and technology 、 3巻 (頁 1196 ~ 1202) 、 2023年07月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
The G protein-coupled receptor neuropeptide receptor-15 modulates larval development via the transforming growth factor-β DAF-7 protein in Caenorhabditis elegans 、 M. Ono, K. Matsushita, S. Maega, N. Asano, Y. Matsunaga, T. Bito, T. Iwasaki, T. Kawano 、 Biochemical and Biophysical Research Communications 、 660巻 (頁 28 ~ 34) 、 2023年06月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Production and characterization of cyanocobalamin-enriched tomato (Solanum lycopersicum) fruits grown using hydroponics 、 (53) A. Yamamoto, M. Seki, K. Koseki, Y. Yabuta, K. Shimizu, J. Arima, F. Watanabe, T. Bito 、 Journal of the Science of Food and Agriculture 、 5巻 (頁 3211 ~ 3216) 、 2023年05月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Determination of vitamin B12 and folate compounds in commercially available edible seaweed products 、 K. Koseki, R. Yoshimura, K. Ido, K. Katsuura, T. Bito, F. Watanabe 、 Frontiers on Bioscience-Elite 、 15巻 (頁 10 ~ ) 、 2023年05月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Acetylation of amines and alcohols catalyzed by acetylcholinesterase from Pseudomonas aeruginosa PAO1 、 H. Inoue, T. Tachibana, T. Bito, A. Jiro 、 Enzyme and Microbial Technology 、 165巻 (頁 110208 ~ ) 、 2023年04月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Characterization of vitamin B12 compounds from commercially available fish roe products 、 T. Yamanaka, M. Namura, K. Koseki, T. Bito, Y. Umebayashi, F. Watanabe 、 Fisheries Science 、 88巻 (頁 815 ~ 820) 、 2022年09月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語
Fruiting bodies of Fistulina hepatica lack ascorbic acid but contain ascorbic acid analogs (6-deoxyascorbate and erythroascorbate). 、 K. Koseki, G. Komatsu, Y. Ozaki, T. Bito, S. Yoshida, Y. Yabuta, N. Shimomura, F. Watanabe 、 Mushroom Science and Biotechnology 、 30巻 (頁 85 ~ 88) 、 2022年07月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Preparation and characterization of soluble dietary fiber from the fruiting bodies of beefsteak fungus Fistulina hepatica. 、 T. Bito, Y. Tanioka, T. Sanetou, Y. Ozaki, N. Shimomura, F. Watanabe 、 Mushroom Science and Biotechnology 、 30巻 (頁 34 ~ 37) 、 2022年04月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Streptococcus thermophilus extends lifespan through activation of DAF-16-mediated antioxidant pathway in Caenorhabditis elegans. 、 N. Desaka, C. Ota, H. Nishikawa, K. Yasuda, N. Ishii, T. Bito, Y. Kishinaga, Y. Naito, Y. Higashimura 、 Journal of clinical Biochemistry and Nutrition 、 70巻 (頁 7 ~ 13) 、 2022年01月 、 学術雑誌 、 共著 、 英語
Dityrosine crosslinking of collagen and amyloid-β peptides is formed by vitamin B12 deficiency-generated oxidative stress in Caenorhabditis elegans 、 Koseki K, Yamamoto A, Tanimoto K, Okamoto N, Teng F, Bito T, Yabuta Y, Kawano T, Watanabe F 、 International Journal of Molecular Sciences 、 22巻 21号 (頁 12959 ~ ) 、 2021年11月 、 学術雑誌 、 査読有り 、 共著 、 英語